Lund in Zweden

Lund wordt soms wel de stad van de ideëen genoemd, en misschien komt dat wel door doordat de stad één van de beste universiteiten herbergt, op het gebied van onderzoek en onderwijs.

Geschiedenis van Lund

Lund is één van de oudere steden in Zweden, en werd al in 990 gesticht, toen de regio nog bij Denemarken hoorde. In 1658, door het verdrag van Roskilde, werd de stad deel van Zweden.

Tussen 1104 en 1536 was Lund de zetel van de aartsbisschop voor heel Scandinavië, en de stad heeft in diverse oorlogen tussen Denemarken en Zweden veel moeten lijden.

Universiteit van Lund

De universiteit werd opgericht in 1665 en is één van de beste universiteiten van Zweden op het gebied van onderzoek en onderwijs.

Het is één van de oudste universiteiten in Noord Europa, en staat bekend als traditioneel en modern, maar vooral enorm populair bij haar studenten.

Lund bezienswaardigheden

goteborg4In de tuin van de universiteit is de botanische tuin gevestigd met meer dan 7000 plantensoorten. De tuin wordt door de universiteit gebruikt voor les doeleinden en onderzoek.

Andere bezienswaardigheden zijn het Drotten middeleeuws museum, het openluchtmuseum Kulturen, het Kapittelhuis, het Planetatirum en Lund’s Konnsthall, met veel tentoonstellingen over hedendaagse kunst.

Lund : Een universiteitsstad, met een vleugje cultuur.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail